Uusimmat kuvat

Hopea (lat. argentum) on alkuaine, jonka kemiallinen merkki on Ag.
wikipedia

Käytän koruissani pääsääntöisesti .925 hopeaa, eli niin kutsuttua sterling-hopeaa. Puhtaaseen hopeaan sekoitetaan kuparia hopean kovettamiseksi, siten sterling-hopea on seosmetalli jossa on hopeaa 925 ja kuparia 75 promillea.

Oletko kiillottanut pöytähopeita juhliin, tai löytänyt korurasiasta kauan käyttämättä olleen kiillottoman korun. Juuri kupari aiheuttaa sterling-hopean tummumisen. On mahdollista hidastaa korujen (ja niiden pöytähopeiden!) tummumista. Pese aika ajoin korusi varovasti miedossa saippualiuoksessa, kuivaa huolellisesti ja säilytä ilmatiiviisti, esimerkiksi minigrip-pussissa. Myös kiillotusaineella kyllästetyllä kiillotusliinalla hankaaminen puhdistaa korun ja säilyttää hyvin kiillon.

Mikäli koru on jo päässyt tummumaan, voi kotikonstejakin yrittää. Laita teräskattilan pohjalle alumiinifolio, lisää kattilaan suolaa ja kaada päälle kuumaa vettä. Tämä konsti on turvallisin koruille jotka on tehty pelkästä hopeasta. Mikäli koristeena on helmiä tai kiviä, noudata harkintaa!
Päivittäistavarakaupasta saatavia hopeankiillotusliuoksia en suosittele. Ne puhdistavat korun pinnan kemiallisesti "syöden" hopean pintaa ja saaden sen huokoiseksi jolloin hapettuminen tapahtuu uudelleen helpommin.

Tummentuneen korun saa aina puhtaaksi mekaanisesti. Älä kuitenkaan käytä hammastahnaa, sillä myös se syö hopean pintaa, vaan toimita koru kiillotettavaksi!